Schouwen-Duiveland Vitaal

Het uitvoeringsprogramma Schouwen-Duiveland Vitaal is de lokale vertaling van het regionale gezondheidsbeleid. Het is een preventief leefstijlprogramma dat werkt aan de fysieke en mentale gezondheid van alle inwoners van Schouwen-Duiveland.

Landelijk zijn ontwikkelingen te bemerken waarbij de gezondheid en een gezonde levensstijl in het gedrang komt. Fysieke ontwikkelingen, zoals overmatig roken, drank- en drugsgebruik en obesitas, maar ook mentale ontwikkelingen zoals eenzaamheid en depressie, komen steeds vaker in het nieuws. Ook op Schouwen-Duiveland zijn deze ontwikkelingen dagelijkse realiteit. Daarom zet de gemeente zich in om de ontwikkelingen te stabiliseren en waar mogelijk te verminderen.

Schouwen-Duiveland Vitaal hanteert een integrale gezondheidsbenadering. Het programma sluit aan bij het Nationaal Preventieakkoord, het Nationaal Sportakkoord en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Vanaf 2023 geldt er een integraal akkoord t.w. het gezond en actief leven akkoord (GALA) in combinatie met Integraal Zorgakkoord (IZA).

Samen met onze partners probeert ons team buurtsportcoaches dit programma uit te voeren. 

Het team
Partners
Programma
Ik heb een idee!
Partner worden