Verenigingsondersteuning

Verenigingsondersteuning

We ondersteunen op verschillende manieren sport-en beweegaanbieders. We hebben laagdrempelig contact met verenigingsbestuurders, trainers en mogelijk ook leden. We gaan met de vereniging in gesprek om te kijken wat er speelt, wat aandachtspunten zijn en hoe we die mogelijk kunnen oplossen. Hebben we hier externe hulp bij nodig? Dan kunnen we via het Sportakkoord een ondersteuningstraject aanvragen. 

Dit kan op verschillende thema's:

  • Vereniginsbestuur (procesbegeleiding bv. Vrijwilligersbeleid)
  • Trainers opleidingen
  • Accomodatie

Naast dat er verschillende mogelijkheden zijn voor bestuurders en trainers, kan er bijvoorbeeld ook worden ingezet op de gezonde sportomgeving via Teamfit of de Rookvrije generatie.

 

Volwassenfonds Sport & Cultuur / Jeugdfonds Sport & Cultuur - als je doorklikt vindt je alle informatie rondom de twee fondsen.

Gezonde sportomgeving / Rookvrije generatie - Team Fit biedt op verschillende manieren ondersteuning aan om te werken aan een gezonde sportomgeving. Kijk op de pagina voor meer informatie en mogelijkheden.

Veilig Sportklimaat – Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt op de vereniging. Klik op de link om naar de pagina van het Veilig Sportklimaat te gaan.

Ondersteuningstrajecten - Via het Sportakkoord krijgen verenigingen de mogelijkheid om verschillende ondersteuningstrajecten te volgen. Klik op de link voor de mogelijkheden.

Energiekosten
Volwassenenfonds S & C
Jeugdfonds Sport & Cultuur
Gezonde sportomgeving
Ondersteuningstraject
Rookvrije generatie
Veilig Sportklimaat